Een eerste slachtoffer in Leh... - Reisverslag uit Leh, India van Carol Dejonghe - WaarBenJij.nu Een eerste slachtoffer in Leh... - Reisverslag uit Leh, India van Carol Dejonghe - WaarBenJij.nu

Een eerste slachtoffer in Leh...

Door: Carol

Blijf op de hoogte en volg Carol

20 Juli 2008 | India, Leh

Voor de eerste keer sinds we in India zijn aangekomen, zit ik alleen in het internetcafe... Stoute beestjes zjin binnengeslopen in Glens darmkanaal en hij ligt uit te zieken in bed...
Vrijdag was hij nog in topvorm en zijn we enkele Boedhistische kloosters weest bezoeken. Wie ook nog denkt dat die mannen een sober leven leiden en niet veel meer doen dan bidden, die heeft het bij het verkeerde eind! Ze drinken pepsi, bellen met hun GSM en als het iets frisser wordt, trekken ze hun adidas-jasje over hun 'monks'-gewaad! Grappig, maar eigenlijk wel best een beetje jammer!
Tijdens die trip leerden we een Indisch-Amerikaans meisje kennen, dat best leuk bleek te zijn en die avond zijn we met z'n drietjes cocktails weest drinken in een pizzeria! Een geslaagde avond!
De dag erop zouden we misschien alweer Leh inruilen voor onze volgende bestemming, maar onze nieuwe beste vriendin kon ons overhalen om mee te gaan naar Pangong-Lake. Een eindeloos lang, maar ook eindeloos mooi meer, omringd door het Himalaya-gebergte. Het is een eindje rijden (5 uur), maar de foto's beloofden ons een prachtig water en een overnachting aan de oevers. Gisterochtend dus vroeg uit de veren en na een ontbijtje met Franse croissants met honing en confituur, gingen we de uitdaging aan! Iets na de middag arriveerden we aan het meer. Glen voelde zich al van 's morgens een beetje slapjes, had nog geen ontbijt achter de kiezen, kon verder ook niets binnenkrijgen, dus we zouden snel een guesthouse zoeken, zodat hij eerst wat kon slapen. Daarna hadden we nog genoeg tijd om te genieten van het romantische meer. Hmmm, bleek een iets te optimistisch plan! Het enige guesthouse, dat enigzins proper was, bleek volzet! We konden kiezen, ofwel een homestay bij de lokale bevolking, ofwel een koude nacht in een tent. Beide opties bleken na een korte inspectie groezelig en goor en we kozen dan maar voor de tent. Samen met onze Indische vriendin een nachtje tussen insecten en op een bed, waarvan je liever niet weet wie je voorgangers waren en liefst geen dissectie doet van de vele vlekken op het laken! Gelukkig was het meer prachtig! De foto's liegen niet! Het slapengaan hebben we dan ook maar zo lang mogelijk uitgesteld en we zijn bij het water gebleven voor de zonsondergang en de 'moonrise'. Daarna moesten we met lange tanden en in het pikkedonker ons paleis voor die nacht opzoeken... Ik had me voorgenomen om er niet te veel over na te denken en gewoon te gaan liggen en dat is me gelukt! Ik heb geslapen als een roos! Terwijl Glen aan 't vechten was tegen de meedogenloze diarree en onze nieuwe vriendin hem moederljik bijstond, omdat ze godzijdank ook geen oog kon dichtdoen, waande ik me doornroosje!
Vanmorgen wakker geworden en dan pas gehoord hoe ziek mijn bazeke is geweest! Hij is gestart met een anibioticakuur tegen maaginfecties (hadden we uit voorzorg meegekregen uit Belgie) en ik hoop dat ie vlug weer de oude is! Ziek zijn in India is geen lachertje als je weet dat een toilet hier een putje in de grond is... Gelukkig hebben we in ons guesthouse hier in Leh wel een behoorlijke WC, waarvan zelfs de 'sjasse' werkt zoals dat zou moeten!
Vanavond ons laatste diner in Leh, alhoewel het voor Glen waarschijnlijk gewoon een chai (thee) zal worden... Morgen nemen we de bus naar Manali. Het is een lange rit van 2 dagen en we overnachten onderweg in Keylong. Bid voor ons dat er een proper bed en een goed werkende WC op ons staat te wachten... Misschien zijn we gewoon een stel verwende westerlingen, maar als de basis (beetje warm water, wc...) ok blijkt te zijn, bespaart ons dat een hoop ellende!
Alee, 'k ga nog 'ns terug naar ons guesthouse om te kijken of Glen al iets beter is! Ik probeer goed voor mijn zieke manneke te zorgen, want als het misschien straks mijn beurt is om belabberd te zijn, dan zal hij ongetwijfeld hetzelfde doen voor mij! ;)

• 20 Juli 2008 - 10:07

Fab:

oeioei, da klinkt minder :( Verzorgt uwe vent maar goed he!

• 20 Juli 2008 - 12:33

Ineke:

Oei Oei Oei
    uw manneke is geveld en hopelijk wordt hij snel beter hé !
    Vele groetjes uit het winderige en natte Markegem

• 20 Juli 2008 - 13:55

Tante Sitje:

ocharme Glen, zo ziek??
    t moe weere wel lukken da je gij da vangt he!!!
    maar allee, koerage, ge gaat er nie van dood, t zal wel overwaaien, maar gelijk je nu bezig zijt, gaan we ui niemer weere vinden zeker, als ge in Belgie komt. hééééééééél veel gr. van mij, en n. luc

• 20 Juli 2008 - 15:16

Jennifer:

Oeioei
    Hopelijk wordt Glenn rap beter!!
    Wens hem veel beterschap toe !!
    Gr. Jennifer

• 20 Juli 2008 - 18:27

Timpie & Sassy:

Oesje, de beestekes hebben dan toch, langzaam maar zeker, hun weg gevonden richting maag - darmstelsel.
    We zullen bij terugkomst alvast een 40-tal pakken wc-papier an de deure zetten, kwestie van de eerste dagen toch zeker geen ontwenningsverschijnselen te vertonen.

1 klein nadeelke bij het nemen der antibiotica: ge meugt ton geen alco drinken ! Elaas, Lenny kan het niet an :-) !

Nog veel leut alginder in hopelijk een iets minder sanitair-gerichte verhaallijn.

Gegroet en de wind vanachter.

• 21 Juli 2008 - 09:29

Monique:

jaja, kleine beestjes kunnen voor nachtmerries zorgen en de nachtrust verstoren tzal even tanden bijten worden. Hopelijk spoedig weer in top vorm om verder te trekken. Veel courage en ga ervoor.

• 21 Juli 2008 - 11:30

Harry En Petra:

Ela (schijt)rakkertjes,

Wij kunnen nu maar voor het eerste reageren daar we op korte congé gingen naar Lourdes (we zullen wat heilig water opsturen voor aan u poepke te wrijven), tour de france en barcelona.

Man, vrouw wat zijn we jaloers van ulder wild avontuur. we zouden zeggen geniet van ieder moment en relativeer de minder goeie momenten!

Laat maar gerust af en toe iets van jullie weten!

En als jullie terug zijn gaan we dan nog ne keer goe tzwin door de beten jagen.

Baai en nog een "spetterend" avontuur gewenst!

Kusjes

• 21 Juli 2008 - 17:01

Sofieke Bé:

Ocharm Glenn toch,arm schaap!Gelukkig dat je voorzorgen genomen hebt in België en medicatie meehebt,hij zal wel weer vlug de oude zijn!Trouwens,wil j an de zon vragen of ze es langs ons belgenlandje wil passeren,tis ier koud,winderig en met momenten nat...heel wat anders dan bij jullie!Kben blij dat jullie het goed stellen,nu nog de beestjes de baas worden en opnieuw vollen bak genieten!Enjoy!Wees gegroet! FIEKE

• 21 Juli 2008 - 17:22

Jeff:

Len kan het niet aan, len kan het niet aan,...

• 21 Juli 2008 - 22:35

Ozzy:

Ik wil dan al die mooie photo's zien baaaby :D.

Oh nee ppo Glen :(. Ik hope voor jullie beiden dat hij weer geneest want anders is het een schijtvakantie (snappie :P).
    Zorg maar zeer goed voor Glen and ik weet ook zeker dat hij hetzelfde voor jou zou doen ;).
    Pas op dat jij ook niet infected raakt Carlo :D.

• 22 Juli 2008 - 13:57

Henky En Lien :

hey indie collega s

bananen, witte rijst en veel drinken. doe in een glas water een goeie snuif zout, en 5 keer zoveel suiker, roeren, en dan heb je een vies drankje. maar het zout en de suiker zorgen ervoor dat het vocht beter opgenomen wordt in het lichaam. Dit is toch wel noodzakelijk als jullie zo hoog zitten. geen zever, werkt echt...

hou jullie goed en put uzelf niet uit eee.

tot mails